Tiden och tröjan som blev klar

Jadå det var vist länge sedan jag uppdaterade vad jag stickat och det är en hel del som tillkommit sedan i juni. Ska försöka ta igen det nu då.
 
Jag är ju rätt mycket nybörjare inom stickning och som jag skrivit innan var det bara strumpor och vantar som stickades och amigurumis.
 
Kan erkänna att de ullstrumporna jag stickade klart för länge sedan, de randiga i grått, blått och brunt har fortfarande lite trådar att fästa...fast det är bara tårna som ska formas och sys ihop.
 
Här i juli satte jag i knapparna i min gröna bebisväst med fickor. Detta är ett garnstudion.com mönster och då jag beställt lite knasigt till min virkade ugglefilt fick det gröna garnet bli något annat och det räckte bra till denna lilla väst. Satt jämt ute på balkongen och stickade i sommras.
 
 
Nu var det nästan dags för oket på min första tröja till mig själv. Då jag hade väldigt svårt att få till samma stickfasthet som det skulle vara stickade jag en storlek XL, då den skulle vara lite pösig när jag skulle ha den på mig. En S hade suttit som en kroppsstrumpa och varit jäkligt obekväm och jag gillar inte tighta kläder alls.
Här stickade jag på som sören för jag ville komma till den bit jag sett fram emot mest: oket!
 
 
Bilden blev lite mörk men här har jag äntligen börjat med oket. Detta är dagen efter förra bilden och här kunde jag inte lägga ifrån mig arbetet alls. Så roligt det var! Dock så tyckte jag att de första varven över ärmarna var knepigt som fan...
 
Sen här är den klar! Ett misstag jag gjorde var att när halsringningen skulle vikas och sys fast så sydde jag så hårt jag kunde och glömde helt bort att den inte skulle gå att dra över huvudet vilket jag sedan märkte när jag fäst den och skulle ta den på mig. Det sa ju stopp och någon vecka senare sydde jag om det, lösare denna gången. Jäktade inte med att sy om den då det var mitt i sommaren och jag inte skulle ha den där och då.

Kommentera här: