0 Läs mer >>
Här är början på filten som jag skrev om i ett annat inlägg, den i tre ullgarner som förhoppningsvis gör så att detta garnet tar slut.
 
Funderade först på vanligt randigt, för jag älskar randiga saker, mina framtida barn kommer ha massor med randiga kläder från polarn och pyret och sådant jag själv gjort till dem, men det blev lite annorlunda randning på filten. Filten är även den till framtida knoddar för som sagt, garnet räcker inte till en fullt stor filt till mig själv.
 
 

Ullfilt

0 Läs mer >>
Baby merinogarnet har använts flitigt de sista dagarna och jag virkar mina mormorsrutor på tåget, hemma och innan jobb. Provvirkade lite testrutor innan jag kom fram till vilken färgkombination mina rutor skulle bli i.
 
Än så länge är ugglerutoan på bilden bara ett prov. Ska ändra färgerna till bakgrunden på den så att den går i rosa blått istälet för vit, rosa som den är nu. Än har jag inte planerat ut hur rutorna ska sitta ihop men det "problemet" löser jag när jag fått ihop en hög med mormorsrutor med och utan ugglor på.
 
 
 

Ugglefilt del. 1

0 Läs mer >>
 
Koftan är ihopsydd, nu fattas bara knappar och att fästa några få trådar. Passformen känns bra, modellen likaså.
Det jobbigaste var att antalet nystan vivaldigarn som det stod i beskrivningen att det skulle gå åt räckte inte till hela sista stycket, så jag fick åka och köpa ett till. Men resten av det kommer nog komma till användning någon gång.
 
 

Koftan

0 Läs mer >>
För lite av månadens lön köpte beställde jag hem mer garn, baby merino garn denna gången som ska bli till en fin filt. Dock skippade jag den gröna färgen, den får jag sticka något annat roligt av.
 
 

Garnleverans

0 Läs mer >>
Min mormor har fått diskbråk och har nu fått en rollator och då efterfrågade hon ett mobilfodral med snöre så hon alltid kan ha den på sig om något händer eller ha den nära till hands. Hon har dessutm blivit en fena på att skriva sms, dock med stora bokstäver, men hon är otroligt snabblärd och uppskattar sms:ens egenskaper. 
 
 
Stoppade i min egen mobil för att testa och mormors mobil passade som en smäck sen när hon fick den.
Virkad den i något överblivet ljusbeiget acrylgarn och snöret virkade jag med ett extra garn för lite mjukare och tjockare snöre.

Mobilfodral

0 Läs mer >>
Garnet som jag använt till denna mössan är köpt till rea-pris på Stoff och Stil i Malmö. Jag köpte på mig en del och hittils har jag fått ut massor med fina saker, 3 baby-och barnmössor, en babyväst och nu gör jag en enkel virkad babyfilt efter eget hittepå mönster efter att ha kollat först någon enkel filt eller sjal från drops hemsida.
 
 
 
Mönstret på mössan jag har i grunden använder jag varje gång det stickas en ny mössa. Samma gäller för mina raggsockor, där är det alltid samma mönster som används då jag hittat ett enkelt mönster som passar mig.

Mössa i ullgarner

0 Läs mer >>
Har stickat hela bakstycket och ena framstycket tll min kofta i vivaldi-och fabelgarn.
Det var ett bra, enkelt mönster att följa och färgerna kan man variera helt och hållet till sin egen smak. Skulle nog vilja ha en i marinblått.

Kofta