0 Läs mer >>
Dessa raggsockor blev till för ett tag sedan. De är stickade i blandade acrylgarner som fanns hemma.
 
 

Raggsockor

0 Läs mer >>
Här är mössan jag håller på med nu. Har inte stickat i sicksackmönster innan men det är lätt och roligt. Har en bit kvar på mössan som är till ett barn. Intagningen på mössan kommer stickas i grått så det matschar resåren.
 
 

Mössa

0 Läs mer >>
Sydde mig ett stick-och virknålsfodral och ett rundsticksfodral för någon månad sedan, utav tyger som blivit över från ett litet lapptäcke jag gjort till en framtida liten kotte. Jag sökte runt på internet efter idéer och bilder på andras fodral och fick mig en del inspiration. Det var roligt och länge sedan jag satt vid symaskninen för pedalsladden hade en viss liten kanin biti itu, så min bror fick laga sladden, innan mer saker kunde tillverkas.
 
 
Rundstickfodralet fick 3 lager fickor med 5 fickor på varje lager, som är ca 10cm breda och fodralet blev ca 45cm högt och då ca 50cm brett. Tänkte ha de längsta rundstickorna överst, 60cm i andra facket och 40 i det minsta. Dekorerade med en svart kant längs ficköppningen för ett snyggare resultat.
 
 
Till stickorna tog jag och mätte den längsta stickan i min ägo och utgick efter den höjden. Fickorna blev ca 4cm breda och det blev två fickor varav en är till strumpstickorna och virknålarna. På detta sätt är det lättare att ha koll på vilka storlekar man har ch inte har och jag sipper i alla fall ha stickor som ligger överallt. Virknålarna är jag otroligt bra på att förlägga.Jag insåg snabbt att stickor 2-4mm har jag på tok för många av.

Jag gjorde 9 fack för att ha ett fack till 2,3,4,5,6,7,8,9 och 10mm stickor.
 

Fodral till virknålar...

0 Läs mer >>
Flickan som fyllde år nyligen fick i höstas en annan stickad present från mig. Min allra första barnmössa med mönster. Jag hade aldrig riktigt innan detta stickat efter ett mönster och hittade mönsterstickningen på garnstudions hemsida som jag anpassade till mössan jag tänkt göra. Mössan stickades helt i blandade acrylgarner jag redan hade hemma.
Jag gillar att sticka mössor med och utan resår och denna bev rätt härlig utan resåren. I hela mönstret gillade jag nog mest det vita partiet. Mönstret tog jag från ett vantmönster tror jag men det fanns även till strumpor och en tröja också så ett väldigt fint och användbart mönster. Jag själv hade nog stickat samma variant till mig själv fast i blåa färger istället.
 
 

Första mönsterstickad...

0 Läs mer >>
Varvar att sticka min första tröja med att sticka en enklare kofta i storlek S till mig. Stickar just nu bakstycket och jag tror att det här kan vara en ny favoritkofta när den är klar. Jag älskar stora, tjocka tröjor som är varma och älskar vintern och när man får lov att klä sig extra varmt. Min favoritkofta har min mormor stickat och tröjan jag använt mest i vinter har även hon stickat.
 
 

Kofta nr:1

0 Läs mer >>
Gav bort en väst, stickad i acryl-och raggigarn till ett litet busfrö som skulle fylla 1år.
 
Jag skickade den som ett paket på posten och tillbaks fick jag ett brev och ett foto på flickan i sin nya väst. Knapparna hade varit väldigt intressanta att peta på till och en början med men intresset försvann nog sen ganska snabbt.

1-års present

0 Läs mer >>
Garnet anlände för två veckor sedan och efter jag stickat flera provlappar med olika stickor kom jag fram till att jag ska sticka som om det vore en väldigt stor storlek för att min stickfasthet ska bli rätt och ca 90cm runt om. Jag vill gärna ha en lite pösig och stor tröja. Jag stickar efter http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=108&d_id=10&lang=se , fast i lite andra färger men det mönstret. Varvar med att sticka på en annan kofta som är lättare, utan mönsterstickning på st. 6 och i två garner: Fabel och Vivaldi. Så den kommer bli svart/grå/vit och stor och mysig.
 
 
 
 
 

Tröja nr: 1