0 Läs mer >>
Jag var hemskt förkyld i 2veckor och då orkade jag inte med mycket alls, stickning eller annat pyssel. Men nu är stickningen igång igen. Stickar på den andra ärmen till min blågrårandiga tröja och stickar lite raggsockor i den mindre modellen.
 
Jag började i år att sticka kläder för första gången och det första blev en minimal liten väst, då jag bara körde efter mönstret och inte anpassade mönstret till val av garn eller stickor som var väldigt tunt, så resultatet blev mycket mindre än vad det skulle blitt om jag hade räknat om mönstret.
 
Resultatet blev bra, jag är nöjd och jag har en mor, mormor och farmor som stickat mycket tidigare så jag har folk jag kan rådfråga. Lite klurigt var det allt att förstå mönstret men man lär sig efterhand och jag uppskattar att folk iaf på garnstudion.com kan ställa kommentarer när det är något de undrar. Deras hjälpvideos är också ett plus.

Men den här västen är definitivt till en nyligen nyfödd bebis. Stickad i 100%ull så den blir nog varm och gosig. Tänker att en vit undertröja passar gott så inte ullen kliar mot huden.
 
Väst nummer två blev stickad med rätta proportioner och efter ett anpassat mönster till garn och stickor.
Resåren är i ett acrylgarn och västen är stickad i Big Fabel. Jag älskar att sticka i garner som skiftar färg. För det känns så roligt att stivka när det kommer en ny färg hela tiden ch ändrar det som redan finns. När jag stickar enfärgde saker brukar jag ha i alla fall minst två färgglada saker jag ska byta mellan för annars tröttnar jag på att sticka med en färg. Detta mönstret är från garnstudion och en tredje väst blev klar idag och ska ges bort i 1-års present till en bekant. Bild kommer sen.

Västar

0 Läs mer >>
Förstod inte riktigt hur enkelt och roligt det var att göra mormorsrutor från början.
Jag brukar alltid ha många olika stick-och virkprojekt igång så jag kan skifta mellan dem så det inte blir långtråkigt att göra en klar åt gången. Jag är likadan med böcker.
 
Jag som köpt på mig acrylgarner i flera år har ju en stor blandning färger att välja mellan så mina rutor blir då aldrig tråkiga eller enformiga, men det kan vara jättefint med en filt med rutor i samma färger men mitt tålamod har inte kommit riktigt dit att det orkar göra alla rutor likadana.
 
Fyra rutor och det startade jag på i juni 2012
 
Nu har jag kanske totalt 30 rutor som är klara, har dock inte virkat fast alla. Min filt blir ganska liten, hade tänkt att ett framtida barn kan ha den på sin säng. Tänker göra en annan filt senare som bara är en stor ruta i massa goa färger.
 
Just nu har jag en surdeg på jäsning och ikväll och inatt ska jag se Oscarsgalan.
 
 
 

Mormorsrutor

0 Läs mer >>
Till min pojkvän stickade jag ett par raggosckor ganska snabbt efter att vi blev tllsammans, Tyckte att han också borde ha ett värmande par.Han fick ett par randiga i blandade acrylgarnsfärger.
 
 
Har stickat med bla. Järbos raggsocksgarn, ullgarn som jag köpt på S toff och stil - dock är jag inte riktigt klar med dessa än då jag stickar med så stickor på 2 tror jag, men det är bara själva foten kvar och i acrylgarn. De blir också randiga som de flesta raggsockor jag gör. Älskar randiga kläder och strumpor. Sen har jag stickat lite raggosckor till baby och barn också.
 
 
                                   De gröna är i Fabel, st 22 till barn och de vita med lite färgduttar är till baby.
 

Raggsockor del 2